Health Enrich Produk baru

PruBSN Health Enrich

Bulan August 2013 yang lalu, Prudential BSN Takaful memperkenalkan satu lagi produk bari rider medical card  terbaik yang dikenali sebagai Health Enrich. Pelan rider yang sedia ada Takaful Health 2 masih dikekalkan. Ini bermakna, client akan mempunyai lebih banyak pilihan untuk menyesuaikan dengan kehendak lifestyle mereka.

Health Enrich Produk baru

 

Apa yang menarik ialah, Rider PruBSN Health Enrich ini terbahagi kepada 4 jenis yang lebih fokus kepada memenuhi cara hidup masyarakat Malaysia.

Health Enrich direka untuk memastikan anda menerima rawatan perubatan yang tiada tandingan. Rasa yakin apabila anda menerima nasihat perubatan daripada pakar bertaraf dunia. Peroleh ketenangan sepanjang kehamilan dengan perlindungan komplikasi-komplikasi kehamilan yang eksklusif. Anda juga dapat menikmati keselesaan dan privasi melalui penginapan suite dengan pembantu perubatan khas yang memenuhi keperluan anda.

Semua kelebihan ini dan lebih lagi khusus untuk melengkapi gaya hidup anda yang unik.

Jom Ketahui Gaya Hidup Anda!!

Adakah Anda?

1) MUDA DAN MENGEJAR KEBEBASAN DALAM KEHIDUPAN? atau

2) BERDEDIKASI DANMENGAMBIL LEBIH KOMITMEN DALAM KEHIDUPAN? atau

3) BERCITA-CITA TINGGI DAN INGINKAN YANG TERBAIK DALAM KEHIDUPAN? atau

4) BERJAYA DAN MENGAMALKAN GAYA HIDUP YANG MEWAH?

HealthEnrich_1

Jelas bahawa konsep medical card terbaik kali ini umpama kita memilih untuk membeli kereta. Jika kita baru graduate, kita akan tend untuk membeli MyVi, seterusnya bila bertaraf Eksekutif Muda, kita akan ke arah Honda Civic misalannya… Next ialah dimana kita melangkah ke arah management dalam kerjaya kita dan kita mula beli BMW atau Mercedes. Seterusnya ialah pilihan kebebasan kewangan kita dimana kita membeli Bentley.

Begitu la perumpaan yang hampir serupa dengan medical card terbaik Health Enrich ini dimana permulaan medical card bermula dengan Health Enrich Vital, seterusnya Health Enrich Select, kemudian Health Enrich Advance dan jika berkemampuan maka seterusnya ke arah Health Enrich Premier yang berstatus VIP.

Untuk permohonan pelan Health Enrich, kriteria umur penyertaan adalah seperti di bawah:

Health Enrich Umur

 

Mari kita lihat lebih mendalam apakah benefit yang ditawarkan oleh Health Enrich.

 

 

Health Enrich Vital (Entry Level)

  • Rawatan Perubatan yang boleh diperolehi di 70 rangkaian hospital di seleuruh negara

  • Ketenangan walau di mana jua anda berada kerana anda dilindungi di seluruh dunia.

  • FLEKSIBILITI untuk meningkatkan / menaiktaraf pelan anda sesuai dengan peningkatan gaya hidup anda yang berubah.

Health Enrich Vital disarankan untuk youngster yang baru memulakan alam pekerjaan. Kadarnya adalah murah dan ianya tertakluk kepada co-takaful. Co-takaful untuk Health Enrich adalah berbeza daripada Co-Takaful Takaful Health 2. Dimana untuk Health Enrich, co-takaful nya masih dikekalkan kepada 10{5d5088aa30e38cdad61492d3eaca77b3ad2f693032386a989fdc1083efbe1b58} jumlah bil ditanggung oleh pemegang polisi dan 90{5d5088aa30e38cdad61492d3eaca77b3ad2f693032386a989fdc1083efbe1b58} selebihnya ditanggung oleh Prudential BSN. Namun had minimum ko-takafulnya ialah RM400 manakala had maksimum ialah RM2000.

 

Ko-Takaful
Jika Dimasukkan ke Hospital
Bilik dan Penginapan Hospital Harian (maksimum 120 hari setahun) RM150
Unit Rawatan Rapi (maksimum 30 hari setahun)

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Rawatan dan Prosedur Pembedahan
Perkhidmatan dalam Hospital dan yang Berkaitan
Jika Perlukan Rawatan Pesakit Luar
Pembedahan Harian Seperti yang dicaj
Rawatan Sebelum Masuk Hospital dan Selepas Masuk Hospital(dalam tempoh 90 hari sebelum dan selepas dimasukkan ke hospital)

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Jika Menghadapi Penyakit yang Merubah Kehidupan
Rawatan Kanser

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Jika Berdepan Situasi-situasi Kecemasan
Rawatan Kecemasan bagi Kecederaan akibat Kemalangan(Had Tahunan) RM1,500
Bantuan Perubatan Kecemasan Seluruh Dunia

Ya

Had Tahunan Keseluruhan RM30,000
Had Seumur Hidup RM300,000

 

Sudah tentu jika dilihat pada limit tahunan dan lifetime limit adalah rendah dimana RM30 000 dan RM300 000 masing-masing. Namun bagi yang baru memulakan alam pekerjaan, keadaan kuasa berbelanja yang terhad membolehkan at least semua orang untuk memiliki medical card yang terbaik. Better small than you never have it kan..ye la..sakit itu kita tidak dapat jangka. Mati itu pasti. Perlindungan awal adalah perlu dan sangat affordable. If dah mampu sikit boleh la segera upgrade ke Health Enrich yang lebih tinggi.

 

 

Health Enrich Select

Gaya hidup anda berubah apabila anda berkeluarga. Pilih pelan yang memenuhi kehidupan dengan perlindungan terbaik dan memenuhi tanggungjawab anda yang meningkat. Untuk pelan ini, anda diberikan dua pilihan samada ingin dapatkan Full Coverage dimana bil hospital di tanggung oleh Prudential sepenuhnya ataupun pilihan co-takaful. Sudah tentu option untuk pilihan ko-takaful adalah lebih murah premiumnya.

Dalan Health Enrich Select ni, anda ditawarkan:

  • Perlindungan kemasukan ke hospital dan pembedahan yang KOMPREHENSIF
  • Manfaat-manfaat unik yang memberi KETENANGAN untuk IBU-IBU MENGANDUNG
  • PERLINDUNGAN PENUH untuk  BIL-BIL PERUBATAN anda yang memberikan perlindungan tambahan dan ketenangan minda

 

Satu kelebihan memiliki Health Enrich berbanding Takaful Health 2 ialah kini, anda boleh menikmati pelan full coverage untuk si anak kecil tersayang. Tidak seperti Takaful Health 2 dimana hanya pemegang polisi berumur 19 tahun ke atas sahaja boleh memilih utk Full Coverage. Dengan Health Enrich, si kecil juga boleh menikmati full coverage bermula dari pelan Health Enrich Select.

 

Ko-Takaful

Perlindungan

Penuh

Jika Dimasukkan ke Hospital
Bilik dan Penginapan Hospital Harian(maksimum 200 hari setahun) RM200 RM200
Unit Rawatan Rapi (maksimum 60 hari setahun)

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Seperti yang dicaj
Rawatan dan Prosedur Pembedahan
Perkhidmatan dalam Hospital dan yang Berkaitan
Jika Perlukan Rawatan Pesakit Luar
Pembedahan Harian Seperti yang dicaj Seperti yang dicaj
Penjagaan Jururawat di Rumah(180 hari seumur hidup)

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Rawatan Sebelum Masuk Hospital danSelepas Masuk Hospital(dalam tempoh 90 hari sebelum dan selepas dimasukkan ke hospital)
Jika Menghadapi Penyakit yang Merubah Kehidupan
Rawatan Kanser

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Seperti yang dicaj
Rawatan Dialisis Buah Pinggang
Jika Berdepan Situasi-situasi Kecemasan
Komplikasi-komplikasi Kehamilan (Had Tahunan) RM6,000 RM6,000
Rawatan Kecemasan bagi Kecederaan akibat Kemalangan (Had Tahunan) RM2,000 RM2,000
Bantuan Perubatan Kecemasan Seluruh Dunia

Ya

Ya

Had Tahunan Keseluruhan RM60,000 RM60,000
Had Seumur Hidup RM600,000 RM600,000

 

 

Health Enrich Advanced

Bergerak seiring dengan perjalanan career anda, langkah ke hadapan dengan pelan yang memberikan perlindungan terkini dan melengkapi gaya hidup anda yang sibuk. Buat masa ni, Preferred Hospital yang didaftarkan di bawah Health Enrich ialah :

  1. Sunway Medical Centre
  2. Prince Court Medical Centre
  3. Gleneagles Kuala Lumpur
  4. Kota Bharu Medical Centre
  5. Gleneagles Penang
  6. KPJ Johor Specialist Centre

Untuk List yang updated dari masa ke semasa boleh KLIK DI SINI.

  • Proses yang lebih mudah dengan URUSAN KEMASUKAN  KE HOSPITAL yang telah diuruskan dan penepian deposit hospital di Hospital-hospital Pilihan. Kini anda tak perlu lagi bayar deposit untuk preferred hospital. 🙂
  • RUNDINGAN SECARA LANGSUNG dengan pakar-pakar perubatan tempatan dan antarabangsa yang bertaraf dunia
  • GANJARAN jika anda kekal sihat dengan BONUS TIADA TUNTUTAN melalui pilihan ko-takaful

 

Health Enrich Advance juga menyediakan 2 pilihan samada anda inginkan ko-takaful atau pilihan full coverage.

Ko-Takaful

Perlindungan

Penuh

Ganjaran untuk Kekal Sihat
Bonus Tiada Tuntutan RM250

Tiada

Jika Dimasukkan ke Hospital
Bilik dan Penginapan Hospital Harian(maksimum 200 hari setahun) RM300 RM300
Elaun Tunai Harian Masuk Hospital(maksimum 200 hari setahun) RM100 RM100
Unit Rawatan Rapi (maksimum 60 hari setahun)

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Seperti yang dicaj
Rawatan dan Prosedur Pembedahan
Perkhidmatan dalam Hospital dan yang Berkaitan
Deposit Hospital di Hospital-hospital Pilihan Diketepikan Diketepikan
Jika Perlukan Rawatan Pesakit Luar
Pembedahan Harian Seperti yang dicaj Seperti yang dicaj
Penjagaan Jururawat di Rumah(250 hari seumur hidup)

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Rawatan Sebelum Masuk Hospital danSelepas Masuk Hospital(dalam tempoh 90 hari sebelumdan selepas dimasukkan ke hospital)
Jika Menghadapi Penyakit yang Merubah Kehidupan
Pendapat Perubatan Kedua•    Konsultasi dan Diagnosis dalam Malaysia(Had Tahunan)•    Konsultasi dengan Pakar Bertaraf Dunia

RM500

Seperti yang dicaj

RM500

Seperti yang dicaj

Rawatan Kanser

Seperti yang dicaj tertakluk kepada

Ko-Takaful

Seperti yang dicaj
Rawatan Dialisis Buah Pinggang
Pemindahan Organ (Had Seumur Hidup) RM100,000 RM100,000
Jika Berdepan Situasi-situasi Kecemasan
Komplikasi-komplikasi Kehamilan (Had Tahunan) RM10,000 RM10,000
Rawatan Kecemasan untuk Kecederaan akibat Kemalangan (Had Tahunan) RM3,000 RM3,000
Bantuan Perubatan Kecemasan Seluruh Dunia

Ya

Ya

Had Tahunan Keseluruhan RM100,000 RM100,000
Had Seumur Hidup RM1,000,000 RM1,000,000

 

Anda boleh mendapatkan pandangan kedua dari doktor-doktor pakar seluruh dunia dengan yuran konsultasi maximum RM500. Pandangan kedua adalah penting sekarang terutama untuk sakit-sakit yang kritikal.

 

 

 

Health Enrich Premier

Ini adalah pelan paling gempak dan yang pertama di Malaysia. Tiada pelan lain seumpanya yang boleh didapati dengan syarikat pengendali takafu yang lain. Menawarkan limit yang amat tinggi, penginapan di suite mewah. Ia membolehkan anda mendapat bantuan perubatan yang terbaik di Malaysia. Nikmati keistimewaan dengan pelan yang menawarkan keperluan yang unggul dan menepati gaya hidup anda.

  • PENGINAPAN BILIK SUITE yang mewah dan rawatan eksklusif di Hospital-hospital Pilihan kami seluruh negara
  • PEMBANTU PERUBATAN KHAS untuk memenuhi setiap keperluan anda
  • HAD KEMASUKAN HOSPITAL YANG TINGGI untuk keperluan perubatan anda

 

Perlindungan

Penuh

Jika Dimasukkan ke Hospital
Bilik dan Penginapan Hospital Harian (maksimum 365 hari setahun)•    Hospital-hospital Pilihan•    Lain-lain hospital RM1,000RM500
Elaun Tunai Harian Masuk Hospital (maksimum  365 hari setahun) RM200
Pembantu Perubatan Khas Harian (maksimum 365 hari setahun) RM200
Unit Rawatan Rapi (maksimum 120 hari setahun) Seperti yang dicaj
Rawatan dan Prosedur Pembedahan
Perkhidmatan dalam Hospital dan yang Berkaitan
Deposit Hospital di Hospital-hospital Pilihan Diketepikan
Jika Perlukan Rawatan Pesakit Luar
Pembedahan Harian Seperti yang dicaj
Penjagaan Jururawat di Rumah (365 hari seumur hidup)
Rawatan Sebelum Masuk Hospital dan Selepas Masuk Hospital(dalam tempoh 90 hari sebelum dan selepas dimasukkan ke hospital)
Jika Menghadapi Penyakit yang Merubah Kehidupan
Pendapat Perubatan Kedua•    Konsultasi dan Diagnosis dalam Malaysia (Had Tahunan)•    Konsultasi dengan Pakar Bertaraf Dunia

RM1,000

Ya

Rawatan Kanser Seperti yang dicaj
Rawatan Dialisis Buah Pinggang
Pemindahan Organ (Had Seumur Hidup) RM200,000
Jika Berdepan Situasi-situasi Kecemasan
Komplikasi-komplikasi Kehamilan (Had Tahunan) RM20,000
Rawatan Kecemasan untuk Kecederaan akibat Kemalangan(Had Tahunan) RM5,000
Bantuan Perubatan Kecemasan Seluruh Dunia

Ya

Had Tahunan Keseluruhan RM200,000
Had Seumur Hidup RM4,000,000

 

Untuk pelan Health Enrich Premier, tiada pilihan ko-takaful disediakan. Anda akan mendapat Full Coverage.

 

Maklumat Tambahan Yang Penting

  • Untuk HealthEnrich, anda layak menerima sebanyak RM3,000 setahun bagi pelepasan cukai perubatan berkenaan sumbangan anda. Pelepasan cukai adalah tertakluk kepada terma-terma  dan syarat-syarat yang ditetapkan oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri.
  • HealthEnrich adalah pelan yang dijamin  pembaharuan dengan sumbangan selaras. Walau bagaimanapun,  PruBSN mempunyai  hak untuk menukar  kadar sumbangan dan/ atau Tabarru’ dengan memberi notis 30 hari jika, sebagai contoh, pengalaman tuntutan sebenar adalah lebih teruk daripada yang dijangkakan. Kadar sumbangan boleh dikaji semula  di bawah  sebarang keadaan wajar  yang lain.  Sebarang penukaran  dalam sumbangan dan/atau manfaat-manfaat hanya akan bermula pada ulang tahun sijil.
  •  Ko-takaful adalah persetujuan perkongsian kos di mana peserta akan membayar jumlah peratusan yang ditetapkan bagi satu kelayakan manfaat. Jika ko-takaful dipilih, peserta perlu membayar 10{5d5088aa30e38cdad61492d3eaca77b3ad2f693032386a989fdc1083efbe1b58} daripada kos kelayakan manfaat, tertakluk kepada ko-takaful minimum sebanyak RM400 dan untuk manfaat-manfaat bawah Jika Perlukan Rawatan Pesakit Luar, Rawatan Kanser dan Rawatan Dialisis  Buah Pinggang, tiada minimum ko-takaful amaun yang dikenakan.
  • Peserta tidak perlu membuat pembayaran yang berkaitan dengan bil-bil untuk kondisi perubatan yang dilindungi di bawah pelan perlindungan penuh – tertakluk kepada had- had setiap pelan dan terma-terma  serta syarat-syarat seperti yang dinyatakan dalam dokumen sijil.
  • Hospital-hospital Pilihan adalah hospital yang dipilih untuk menyediakan perkhidmatan tambahan kepada peserta-peserta yang menyertai pelan HealthEnrich Advanced atau HealthEnrich Premier. Sila rujuk laman web PruBSN untuk senarai terkini Hospital- hospital Pilihan.

 

Senarai Komplikasi-komplikasi Bersalin

1. Disseminated Intravascular CoagulationPembekuan Intravaskular
2. Ectopic PregnancyKehamilan Ektopik
3. Hydatidiform MoleHydatidiform Mole
4. Postpartum Hemorrhage Requiring HysterectomyPendarahan Postpartum Memerlukan Histerektomi
5. EclampsiaEklampsia
6. Amniotic Fluid EmbolismEmbolisme Cecair Amniotik
7. Pulmonary Embolism of PregnancyEmbolisme Pulmonari Semasa Mengandung
8. Toxaemia of PregnancyToksemia Semasa Mengandung

 

Senarai Pemindahan Organ

1. Kidney Buah Pinggang
2. Heart Jantung
3. Lung Paru-paru
4. Liver Hati
5. Bone Marrow Tulang Sumsum
6. Cornea Kornea

 

Jom dapatkan quotation medical card Health Enrich dengan saya hari ini dengan memilih salah satu dari 3 langkah:

1) Klick Get Quotation dan isikan maklumat.

2) Emailkan pertanyaan kepada email@aidilazhar.com

3) Hubungi saya SMS “Saya nak medical card” ke 012.580.3720

 

Jangan tunggu dan bertindak segera kerana kita tidak tahu apa yang bakal menanti kita 🙂

Takaful-Ummah-1

Takaful Ummah Umrah & Haji : Percuma Badal Hajj

Ramai di antara kita bercita-cita untuk menunaikan Umrah serta melakukan Rukun ke-5 dalam Rukun Islam iaitu menunaikan ibadah haji. Adakah anda telah mendaftarkan giliran anda untuk menunaikan Haji di Tabung Haji? Jika sudah daftar Tahniah! saya ucapkan. Jika belum, segerela daftar sekarang kerana queue gilirannya agak panjang (bertahun-tahun).

Apa yang saya nak kongsikan di sini ialah pelan takaful umrah haji daripada Prudential BSN Takaful dimana ianya menawarkan pelan perlindungan ketika anda mengerjakan Umrah dan Haji. Kita semua sedia maklum bahawa kita merancang tapi Allah yang menentukan semuanya.

Apakah yang akan terjadi sekiranya anda hari ini ditakdirkan meninggal dunia sebelum sempat menunaikan ibadah haji.?

Nak Harapkan anak buat upah haji? itu sesuatu yang kita tidak pasti. Sure ke kita duit yang kita warisi untuk anak-anak akan dilaburkan kepada kita untuk mengerjakan upah haji.?

Atau bagaimana jika kita meninggal muda dan tidak serta pasangan lagi? siapa yang akan bantu kita melakukan upah haji?

Saya tahu rukun haji wajib jika mampu. Persoalan sebegini bukanlah Persoalan Negatif, tetapi lebih kepada persoalan yang membawa kepada persediaan payung sebelum hujan.

Sebab itu PruBSN menawarkan Badal Hajj sekiranya anda disahkan meninggalkan dunia. Manfaat ini merupakan sebab utama mengapa ramai client saya memiliki takaful ummah tanpa teragak-agak.

PruBSN memperkenalkan pelan takaful ummah yang dapat membantu peserta melakukan simpanan, menawarkan perlindungan serta membantu memenuhi keperluan rohani.

Takaful-Ummah-1

Manfaat Utama:

Badal Haji

Manfaat Badal Haji sebanyak RM2000 kepada peserta yang telah meninggal dunia tanpa mengambil kira samada perserta pernah atau belum pernah melakukan haji.

Badal Hajj

Anda boleh melantik penama anda atau Tabung Haji untuk menerima upah haji sebanyak RM2000 tidak kira samada anda belum pernah atau pernah mengerjakan haji.

PruUmmah-Penama

Pemilihan TH Tracel & Tours sebagai penama mempunyai kelebihan seperti Badal Hajj anda adalah terjamin daripada penyalahgunaan wang manfaat.

 

Apakah Features atau Manfaat lain PruBSN Ummah?

1) Manfaat Kematian & Manfaat Kehilangan Kehilangan Kekal

Sekiranya peserta meninggal dunia, PruBSN akan membayar jumlah perlindungan asas kepada penama dan Sekiranya peserta hilang upaya kekal, maka PruBSN akan membayar jumlah perlindungan asas kepada peserta.

2) Manfaat Khairat Kematian

Manfaat ini, PruBSN akan membayar jumlah bayaran sebanyak RM2000 kepada penama apabila berlaku kematian kepada peserta tidak kira apa sebab berlaku kematian kepada peserta. Secara tak langsung manfaat ni akan dapat meringan beban keluarga bagi pengurusan jenazah.

3) Manfaat Takaful Berganda

Sekiranya peserta meninggal dunia atau hilang upaya kekal SEMASA mengerjakan haji atau umrah, maka akan dibayar jumlah perlindungan asas sebanyak dua kali ganda. Manfaat ini tertakluk kepada tempoh menunggu selama 3 tahun dari tarikh penguatkuasaan polisi, menunaikan ibadah sebelum umur 60 tahun dan hanya boleh diaktifkan 2 kali sahaja iaitu 1 kali apabila melakukan umrah (15hari) dan 1 kali apabila melakukan haji (45hari). Peserta harus memaklumkan kepada PruBSN sebelum menunaikan ibadah haji atau umrah.

4) Manfaat Takaful Berganda Plus (Optional Rider)

Manfaat ini adalah sama seperti manfaat takaful berganda, cumanya limit 2 kali seumur hidup mengerjakan haji atau umrah dimansuhkan. Maksudnya, anda akan dibayar dua kali ganda daripada jumlah perlindungan asas sekiranya berlaku kematian atau hilang upaya kekal tidak kira berapa kali pun anda mengerjakan haji dan umrah dengan syarat perlu memaklumkan kepada PruBSN sebelum menunaikan Haji atau Umrah.

5) Manfaat Crisis Shield (Optional Rider)

Manfaat ini akan membayar pampasan kepada peserta (bergantung kepada jumlah perlindungan dipilih) sekiranya disahkan menghidap penyakit kritikal. Manfaat ini akan dapat mengurangkan beban peserta sekiranya ditakdirkan menghidap sakit krital.

Peserta harus memilih jumlah pampasan untuk sakit kritikal sama atau lebih rendah daripada jumlah perlindungan asas. Sila rujuk contoh dibawah.

Takaful-Ummah-2-critical-ilness

Contoh Senarai 36 Sakit Kritikal dan perlindungan manfaat Critical Ilness oleh PruBSN Takaful Ummah:

36-Critical-Ilness

6) Manfaat Contributor (Optional Rider)

Untuk melengkapkan manfaat perlindungan, contributor adalah satu manfaat dimana caruman tidak lagi perlu dibayar pada masa hadapan sekiranya berlaku perkara seperti kematian, kehilangan kekal & sakit kritikal. Dengan erti kata lain, polisi adalah percuma.

7) Manfaat Simpanan

Memandangkan kos haji dan umrah sentiasa menaik saban tahun seperti artikel di bawah oleh Berita Harian, Takaful Ummah juga menyediakan manfaat simpanan untuk menampung simpanan sedia ada di Tabung Haji dengan kadar pulangan yang lebih tinggi. Ini merupakan simpanan tambahan bagi melengkapkan simpanan di Tabung Haji. Simpanan anda hanya boleh dikeluarkan untuk melakukan ibadah umrah dan haji. Jika anda memerlukan simpanan yang boleh dikeluarkan bila-bila masa. Anda boleh memilih manfaat Rider Optional Ummah Saver. Dengan Ummah Saver sebarang simpanan anda boleh dikeluarkan pada bila-bila masa tanpa mengambil kira faktor melakukan haji atau umrah.

Takaful-Ummah-Saver

PruUmmah_5

melalui akaun simpanan dalam Takaful Ummah ini, anda juga ditawarkan bonus loyalti berdasarkan sumbangan tahunan di tahun-tahun polisi seperti dibawah:

takaful_ummah_loyaltiBonus

Berikut adalah jumlah pengeluaran minimum yang boleh dilakukan dan berapa baki yang perlu ditinggalkan dalam pilihan akaun simpanan takaful ummah vs rider ummah saver

PruUmmah_7

Secara ringkasnya dapat disimpulkan bahawa manfaat Takaful Ummah dari PruBsn Takaful adalah supplement yang perlu untuk perancangan anda melakukan ibadat haji dan umrah. Ringkasan manfaat adalah seperti di bawah.

Summary-TakafulUmmah

Untuk mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan pelan takaful ummah. Anda boleh SMS “Saya Nak Umrah” kepada saya Aidil – 012.580.3720 atau pertanyaan juga boleh dibuat memalui email ke email@aidilazhar.com