Panel Hospital Untuk Prudential BSN Takaful – Medical Card Terbaik Untuk Anda

Sebenarnya, sebelum ini saya telah postkan di blog main blog saya tentang Panel Hospital Prudental BSN ni, memandangkan saya berhajat untuk separate kan blog between Takaful dan Mainblog. Maka saya akan repost semula senarai Panel Hospital Prudential BSN.

Sekiranya anda ingin dapatkan Senarai Panel Hospital Prudential Assurance (Buku Polisi warna Merah) Sila Download DI SINI

Nota: Prudential Assurance adalah entiti yang berbeza dengan Prudential BSN Takaful kerana Prudential Assurance adalah konvensional manakala PruBSN Takaful ialah syarikat Takaful dengan kerjasama Prudential dan BSN. Maka senarai Panel Hospital adalah sedikit berbeza. Namun Syarikat induknya adalah sama iaitu carry the brand of Prudential 🙂

Senarai Panel Hospital Prudential BSN Takaful Terbaik Untuk Anda 🙂

1) Kuala Lumpur

  • PANTAI HOSPITAL KUALA LUMPUR Bukit Pantai
  • PANTAI CHERAS MEDICAL CENTRE
  • TUNG SHIN HOSPITAL
  • SENTOSA MEDICAL CENTRE
  • GLENEAGLES HOSPITAL KUALA LUMPUR
  • INSTITUT JANTUNG NEGARA
  • HOSPITAL PUSRAWI SDN BHD
  • TAWAKAL HOSPITAL
  • PRINCE COURT MEDICAL CENTRE
  • PANTAI HOSPITAL AMPANG

2) Selangor

  • AMPANG PUTERI SPECIALIST HOSPITAL
  • KPJ KAJANG SPECIALIST HOSPITAL
  • PANTAI HOSPITAL KLANG
  • SRI KOTA MEDICAL CENTRE
  • ASSUNTA HOSPITAL
  • DAMANSARA SPECIALIST HOSPITAL
  • SUNWAY MEDICAL CENTER
  • COLUMBIA ASIA SDN BHD
  • KPJ SELANGOR SPECIALIST HOSPITAL
  • DEMC SPECIALIST HOSPITAL
  • SIME DARBY MEDICAL CENTRE SUBANG JAYA

3) Johor

  • PANTAI HOSPITAL BATU PAHAT
  • PUTRA SPECIALIST HOSPITAL BATU PAHAT
  • MEDICAL SPECIALIST CENTRE (JB) WISMA MARIA
  • PUTERI SPECIALIST CENTER
  • JOHOR SPECIALIST HOSPITAL
  • KEMPAS MEDICAL CENTRE
  • PUSAT PAKAR KLUANG UTAMA
  • HOSPITAL PENAWAR Pasir Gudang

4) Pulau Pinang

  • HOPE CHILDREN HOSPITAL (SG ARA)
  • BAGAN SPECIALIST CENTRE
  • KPJ PENANG SPECIALIST HOSPITAL BUKIT MERTAJAM
  • PANTAI MUTIARA HOSPITAL
  • PENANG ADVENTIST HOSPITAL
  • TANJUNG MEDICAL CENTRE
  • LOH GUAN LYE SPECIALIST CENTRE
  • GLENEAGLES MEDICAL CENTRE
  • LAM WAH EE HOSPITAL
  • HOPE CHILDREN HOSPITAL (FARLIM)
  • ISLAND HOSPITAL

5) Negeri Sembilan

  • NILAI CANCER INSTITUTE
  • SENAWANG SPECIALIST HOSPITAL
  • COLUMBIA ASIA MEDICAL CENTRE SEREMBAN
  • SEREMBAN SPECIALIST HOSPITAL
  • NS CHINESE MATERNITY MEDICAL CENTRE

6) Melaka

  • MAHKOTA MEDICAL CENTRE
  • HOSPITAL PANTAI AYER KEROH
  • PUTRA SPECIALIST HOSPITAL MELAKA

7) Perak

  • PANTAI PUTRI IPOH
  • IPOH SPECIALIST HOSPITAL
  • FATIMAH HOSPITAL
  • COLUMBIA ASIA MEDICAL CENTRE TAIPING
  • APOLLO MEDICAL CENTRE TAIPING

8) Kedah

  • KEDAH MEDICAL CENTER
  • METRO SPECIALIST HOSPITAL SP
  • HOSPITAL PANTAI UTARA SUNGAI PETANI

9) Kelantan

  • UNIVERSITI SAINS MALAYSIA
  • KOTA BHARU MEDICAL CENTE
  • PERDANA SPECIALIST HOSPITAL

10) Terengganu

  • KUALA TERENGGANU SPECIALIST HOSPITAL

11) Pahang

  • KUANTAN MEDICAL CENTRE
  • KUANTAN SPECIALIST HOSPITAL
  • DARUL MAKMUR MEDICAL CENTRE

12) Sarawak

  • NORMAH SPECIALIST MEDICAL CENTRE
  • KUCHING SPECIALIST HOSPITAL
  • TIMBERLAND MEDICAL CENTRE
  • COLUMBIA MEDICAL CENTRE MIRI
  • REJANG MEDICAL CENTRE SIBU
  • SIBU SPECIALIST MEDICAL CENTRE

13) Sabah

  • SABAH MEDICAL CENTRE
  • DAMAI SPECIALIST CENTRE
  • RAFFLESIA MEDICAL CENTRE

 

Jika Anda Masih Belum Mendapatkan Medical Card Prudential Bsn Takaful 3 dalam 1 yang terbaik dan ingin mendapatkan medical card Prudential Bsn Takaful, Anda bolehlah SMS “Saya Nak Medical Card” di talian 012-580 3720 dan anda boleh mengemailkan sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan quotation medical card (isikan mengikut format di sebelah sidebar kanan) dan emailkan ke email@aidilazhar.com.
Kunjungi laman Facebook kami dan Klik LIKE di –> MyTakaful MyMedical.

Comments

comments

7 replies
  1. Azmi
    Azmi says:

    Assalamu’alaikum Wrmbth, tumpang tanya tuan. Pelan medical card takaful pruBSN untuk individu dan keluarga ada disediakan tak? Saya dengar PRUSBN hanya untuk individu saja. Apa kelebihan plan medical card individu berbanding group? Selain harga murah.. ada kelebihan lain?

    Tq tuan atas jawapan

    Reply
    • aidilazhar
      aidilazhar says:

      Wsalam Tuan Azmi, boleh…

      Ye betul, buat masa ni PruBSN tidak menawarkan pelan keluarga sebaliknya hanya menawarkan pelan individu.

      sebenarnya, plan medical card keluarga lagi murah dari pelan individu….dan bukan sebaliknya seperti yang tuan cakap.

      Ini kerana terdapat kelebihan jika tuan ambil pelan secara individu…

      Secara analogi nya ialah… bayang medical card itu ibarat sebiji Pizza.

      Jika pelan keluarga, tuan perlu berkongsi pizza tu dan masing2 mendapat pizza dengan sedikit… kenyang untuk jangka masa pendek tapi bukan panjang.

      Jika pelan individu.. seluruh bahagian pizza itu tuan punya, manakala ahli keluarga lain mendapat sebiji pizza masing2.

      secara umumnya jelas pelan individu lagi mahal kerana setiap orang satu pizza… namun mahal juga bersebab…

      berbalik kepada medical card.. pizza itu ialah limit medical card itu sendiri…

      jika limit tahunan ialah RM50 000, maka untuk pelan individu, jelas sekali 50k untuk kita guna seorang.

      Namun jika pelan keluarga.. limit RM50 000 itu dikongsi dengan pelan keluarga.

      keburukan pelan keluarga berlaku contohnya satu keluarga terlibat dalam kemalangan.

      Sekiranya Individu Ayah memerlukan rawatan pembedahan sebanyak RM40 000 dan Ibu memerlukan rawatan luka sebanyak RM10 000.. maka limit telah habis diguna pakai.. Maka si anak yang memerlukan rawatan tidak ditanggung oleh syarikat insurans atau takaful.

      sebab itu sebaiknya disarakan jika mampu.. ambil lah pelan individu.. dan jika kurang budget ambil pelan keluarga.. yang penting.. kita semua perlu ada pelan perlindungan..tidak kiralah pelan individu atau keluarga.. lebih baik daripada tidak ambil langsung..

      jelas tuan Azmi? ada sebarang pertanyaan lain?

      Reply
  2. Jasmi bin Abu Bakar
    Jasmi bin Abu Bakar says:

    Assalamualaikum, saya ingin bertanya berkenaan Pelan Medical Card Takaful PRUBSN untuk ibubapa dan keluarga? Apa kelebihan medical card famili dan keluarga. Berapa kos bulanan yang perlu dibayar.. sekian, terima kasih

    Reply
  3. Norma
    Norma says:

    Sy mempuyai anak angkat berstatus bukan warganegara berusia 7 tahun…ada masalah tak jika sy ingin mendapatkan plan pendidikan until anak sy ini….

    Reply
    • Aidil Azhar
      Aidil Azhar says:

      Puan Norma.. anak angkat puan tu ada surat dari mana2 legal atau jabatan kebajikan masyarakat tak stated yang puan penjaga anak tu? Jika ada boleh mohon takaful..whatsapp saya di 014-9987851

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Komen Di Sini