Posts

Bila Waktu Sesuai Ambil Pelan Takaful?

1-14
Untuk Khidmat Nasihat Takaful, tuan/puan boleh whatsapp/call saya di 014.998.7851
Begini perbualan saya dengan En Rashid,
 
Encik Rashid:
Saya nak ambil takaful, tapi nanti la saya fikir-fikir, bila waktu yang sesuai nanti saya bagitahu Encik Aidil balik.
 
Trusted Agent Aidil Azhar:
Owh, boleh takde masalah En Rashid, cume sebelum tu boleh saya tahu kenapa tak nak sign up untuk anak sekarang? Masalah budget ke macam mana? if masalah budget kita leh sit down sama-sama tengok addon mana yang boleh dikurangkan.
 
Encik Rashid:
Saya ok dengan budget RM340 tu. Memang nak pun VIP plan Health Enrich +  tu. Siapa tak nak bagi yang terbaik untuk anak kan. Cuma rasa macam belum sampai seru lagi lah! Lagipun company medical card pun ada cover anak saya. Saya bayar jugak portion company medical card tu sikit.
 
Trusted Agent Aidil Azhar:
Hmm.. Maaf ye En Rashid. Pada saya bergantung kepada company medical card semata-mata agak risky.
 
Encik Rashid:
Eh Kenapa Pulak?
 
Trusted Agent Aidil Azhar:
Sebabnya let say sekiranya En Rashid tukar keje, anak dah takde dah coverage tu, itu jika tukar keje, itu kita tak ambil kira faktor vss atau something terjadi pada kita. Maaf ye En., bukan saya doakan apa-apa. Cume untuk risk control, kita memang kene lihat possible outcome dari pelbagai bentuk. Tambah2 En skarang ni upstream O&G banyak buang orang.
 
Encik Rashid:
Kalau macam tu takpe lah En Aidil, saya bincang dengan wife saya dulu.
 
Trusted Agent Aidil Azhar:
Ok. Tapi kene cepat tau inform saya balik. Kita complete semua form dulu then En bagi greenlite je saya submit application. Ingat tau kene cepat, sebab ini adalah peluang last waktu sesuai utk En signup. En dah terlepas waktu paling sesuai amik takaful 4 bulan lepas.
 
Encik Rashid:
Eh kenapa pulak peluang last. Saya cari agen lain la kalo awak nak paksa2.
 
Trusted Agent Aidil Azhar:
Eh, takde lah. saya tak paksa, sure En Rashid lupa ni…kan tadi saya ada bagitahu, mana2 syarikat takaful/insurans memang ada tetapkan tempoh matang (grace period). Utk kes PrudentialBSN ni ialah 120hari sama dengan 4 bulan. So waktu terbaik En Rashid signup ialah 4 bulan lepas sebabnya, jika En Rashid signup 4 bulan lepas, hari ni anak En Rashid terus fully cover tanpa syarat tempoh matang. Tapi tak boleh sebab En Rashid dah tlepas peluang tu..so
 
Waktu kedua terbaik ialah sekarang.. sebabnya lagi cepat kita ambil lagi cepat tempoh matang tu habis. En Rashid nak ambil nanti pun boleh tapi tu peluang last tu sangat risiko, boleh jadi takde peluang langsung jika ditimpa apa2 situasi kritikal, insurance company automatic reject. Saya bukannya paksa tapi saya tak nak En Rashid terlepas peluang ni.
 
Encik Rashid:
Hmm.. kalo macam tu apply sekarang la Aidil. Betul jugak apa awak ckp ni. Maafkan saya.
Trusted Agent Aidil Azhar:
Ok. Saya submit petang ni jugak. Terima Kasih En Rashid.
Jadilah Seperti Rashid.
Jadilah Seperti Rashid

Takaful Health 2: Pelan Terbaru Takaful Medical Card No 1

Takaful Health 2 adalah salah satu rider medical card untuk Investment Link Takaful yang membayar balik perbelanjaan perubatan besar yang ditanggung sekiranya anda dimasukkan ke hospital, menjalani pembedahan atau rawatan pesakit luar semasa kemalangan. Pelan ini juga memberi ganjaran kepada pemegang sijil Bonus Tanpa Tuntutan (NCB) bagi peserta-peserta yang tidak membuat apa-apa tuntutan bagi tahun.

Anda boleh memilih antara ko-Takaful atau deduktibel daripada RM3,000, RM10,000 atau deduktibel Zero.

Bilakah umur tamat tempoh bagi Takaful Health 2?
Umur tamat tempoh bagi orang dewasa 70 atau 80 tahun dan bagi kanak-kanak adalah 25, 70 atau 80 tahun.

Umur tamat tempoh untuk pilihan deduktibel Zero adalah 70 atau 80 tahun.

Siapakah yang layak untuk menyertai Takaful Health 2?
Anda layak untuk menyertai Takaful Health 2 jika anda berumur di antara 19 hingga 70 tahun. Anda juga boleh melindungi anak anda seawal usianya 14 hari.

Deduktible Zero hanya boleh ditawarkan jika anda atau anak anda berumur di antara 19 hingga 70 tahun.

Mengapakah anda memerlukan Takaful Health 2?
Untuk memberi anda dengan perlindungan perubatan apabila anda dimasukkan ke hospital atau anda memerlukan rawatan perubatan di hospital. Ia juga memberi ganjaran kepada anda untuk mengekalkan kesihatan anda dengan Bonus Tanpa Tuntutan (NCB).

 

Sila rujuk kepada risalah bagi maklumat lanjut.
Nota-nota:
1. Ini adalah penerangan ringkas mengenai produk. Untuk butiran lengkap seperti terma-terma dan syarat-syarat yang terperinci, sila rujuk kepada dokumen sijil anda.
2. Umur merujuk kepada Umur pada Tarikh Lahir akan Datang.
3. Bonus Tanpa Tuntutan (NCB) tidak diberikan bagi pilihan deduktibel Zero.

Takaful Health 2Dapatkan Quotation Anda untuk Pelan Terbaru Kami. Manfaat 3 dalam 1

 

Lawati Facebook Page kami untuk mendapat update dari semasa ke semasa MyMedical MyTakaful

Sekiranya berminat untuk mendapatkan quotation secara percuma, sila Click SINI atau juga boleh SMS saya terus di talian 012.580.3720 (Aidil Azhar)